Kulttuuriperintöä. 1600-luvulta. Koristeellinen ja nopeasti kasvava. Vahvat palot, joissa on suuria valkoisia papuja. Keitetään tuoreena kuten taitepavut tai silvitään ja kuivataan kuin borlotto-pavut. Hyvä salaateissa ja muhennoksissa. Helposti kasvatettava säleikkökasvi avomaahan tai suurempiin laatikoihin. Valkoiset kukat.
Kasvatus siemenestä:
Kylvä suoraan ulos touko-kesäkuussa, kun maan lämpötila on vähintään 15 astetta. Kastele maa ennen kylvöä, ja pidä se kosteana koko itämisen ajan. Voidaan myös esikasvattaa sisätiloissa. Peitä kylvö läpinäkyvällä muovilla, jossa on ilmareiät. Pidä kylvös noin 25 lämpöasteessa. Istuta ulos karaisun jälkeen, kun hallanvaara on ohi. Peitä kuitukankaalla. Aseta 2-3 kasvia 2 metrin korkuisten paalujen, ristikon, seinän tai vastaavan ympärille. Kerää sato säännöllisesti, jotta sato olisi runsaampi.